MARC ROCA

La seva passió pel producte de qualitat i de temporada li ve de família. La seva mare era de Castellnou d’Olugues a prop de Cervera. Allà en Marc va poder experimentar el plaer de menjar les verdures acabades de collir o una espinada de porc de matança recent. Aquest acostament a la natura va despertar l’interès d’en Marc per la cuina.

Va començar la seva trajectòria al “Racó de Pepe” (Múrcia) fa uns 25 anys, quan el restaurant ja comptava amb dues estrelles Michelin. I va ser el mateix Raimundo González qui li va encomanar la seva passió i la seva obsessió per trobar el millor producte.

Marc Roca va completar la seva formació treballant amb cuiners d’alt nivell com Carles Gaig del restaurant “Gaig”, Lluís Cruañas del “Dorado Petit” i Loles de “Can Boix” … I aviat, amb tan sols 23 anys, va crear el primer Blau a Begur, un petit local de “platets” i grans degustacions, estendard de la cuina d’en Marc i refugi professional durant 8 anys.

Els gastrònoms descriuen la cuina d’en Marc Roca com terroir, amb plats de la terra de vegades molt evolucionats, però sempre buscant que el producte base surti per sobre de les barreges que fan els xefs

Traduir